Welkom in

Vakantiehuis am Hohen Venn

tussen
Hoge Venen en Eifel

Eindeloos

Wandelen, fietsen of mountainbiken

En lekker koken,

eten & natafelen

in de grote woonkeuken-met-uitzicht

Of gewoon met een boek en een goed glas

op een lekker plekje in de tuin

Welkom in Ferienhaus am Hohen Venn,

Lämmchesgasse 7

Vrijstaand vakantiehuis met zonnige privé-tuin,

rustig gelegen aan de rand van het dorp Monschau-Kalterherberg. Je kunt het huren met één tot vier slaapkamers en twee badkamers. Het is een fijn huis voor met zijn tweeën, maar ook prima geschikt voor zes personen en één of twee baby's of peuters.

De grote zonnige tuin biedt veel privacy en is omringd door weilanden. Heerlijk om lekker te luieren met een goed boek, of om gewoon van de rust te genieten.
's Nachts is het hier echt stil, alle kans dus op een goede nachtrust.

Het woongedeelte van het huis ligt op de 1e verdieping, vanwaar je aan alle kanten een mooi uitzicht hebt. Op de begane grond vind je de wasmachine en de extra badkamer.
Er zijn nooit andere gasten tegelijk in het huis, of je nu alleen komt of met z'n zessen. En oh ja, ons vakantiehuis is rookvrij. 

In drukke periodes is de verhuur steeds van zaterdag tot zaterdag, in de rustige tijd (januari t/m maart m.u.v. de schoolvakanties en vanaf eind november tot het begin van de kerstvakantie) kan je het huis ook per lang weekend of midweek huren. Contacteer ons even voor de prijzen.  

achteraanzicht huis
De beroemde wilde narcissen

Heel het jaar volop te doen.

Je kunt het hele jaar door onbegrensd wandelen in de ruige Hoge Venen en in de Eifel, van kleine ommetjes tot uitdagende dagmarsen.
Dan kan je natuurlijk over het beroemde Vennbahn fietspad fietsen, dat langs Kalterherberg loopt en door een bijzonder mooi landschap voert en dat met een stijging van maximaal maar 3%. 

Maar ook fietsers met bergervaring en mountainbikers vinden hier voldoende uitdaging. Sinds 2020 is er ook een pumptrack in Kalterherberg.

Er zijn diverse stuwmeren in de omgeving, waar je kunt zwemmen en andere watersporten kunt beoefenen. In de winter kan je vaak wintersporten. In Kalterherberg worden dan loipes getrokken en in veel van de omringende dorpen ook. Op 15-20 minuten rijden vind je een alpinehelling en kan je rodelen.

een rustig, tussen Hoge Venen en Eifel gelegen, vrijstaand huis met een grote zonnige privé-tuin,

dat je kunt huren met één tot vier slaapkamers en één of twee badkamers. Een flexibel passend huis voor met zijn tweeën, maar ook geschikt voor zes personen en één of twee baby's of peuters. De royale zonnige tuin biedt veel privacy en is omringd door weilanden. Er zijn nooit andere gasten tegelijk in het huis, of je nu alleen komt of met z'n zessen.

Image

Relaxen en ontbijten met uitzicht

Het vakantiehuis ligt op de 1e verdieping, zodat je zowel vanaf de eettafel als uit de woonkamer mooie uitzichten hebt. Als je van groen houdt, zit je hier goed! (De begane grond was het woongedeelte van de boerderij en heeft nogal lage plafonds, die niet meer voldoen aan de wooneisen van deze tijd, vandaar...) 

Eettafel met uitzicht

Wilde orchideeën in de Hoge Venen

Veenorchideeën in Sourbrodt
De Hoge Venen hebben een heel eigen klimaat, de gemiddelde temperatuur is 5 graden lager dan in de rest van België of Nederland. Daardoor vind je er bijzondere planten en dieren die je elders niet tegenkomt. De winters zijn hierdoor ook kouder en daardoor is de sneeuwkans veel groter.
In de omgeving zijn verschillende natuurcentra, waar je informatie over de bijzondere natuur van dit ruige gebied kunt krijgen en waar vandaan ook vele wandelingen met gids vertrekken. In het vakantiehuis is ook informatie over de omgeving en wat er voor moois te ontdekken is.

Temidden van de natuur

Twee van de terassen

In het seizoen (van voorjaar tot in de herfst), kan je dagelijks genieten van rode wouwen, die soms heel laag rondvliegen. Heerlijk om naar te kijken vanaf je terras, deze grootste roofvogel van onze omgeving!
En natuurlijk zijn er ook volop andere (roof)vogels om van te genieten. Verder heb je vanuit het huis kans om vossen en hazen te zien en ook wel eens reeën. Tweemaal per jaar is er de trek van de kraanvogels: een ervaring die je niet snel vergeet! Voor nog meer wild ga je naar de Hoge Venen, waar onder meer wolven en korhoenders zitten. Maar natuurijk zonder de garantie dat je ze ook zal tegenkomen. In de Eifel leven dan weer wilde katten en lynxen.

De Hoge Venen

Veenorchideeën

hebben een heel eigen klimaat, de gemiddelde temperatuur is 5 graden lager dan bijvoorbeeld in de rest van België of Nederland. Daardoor vind je er planten en dieren die je elders niet ziet. De winters zijn er ook veel kouder, waardoor de sneeuwkans een heel stuk groter is.

In de omgeving zijn verschillende natuurcentra, waar je informatie over de bijzondere natuur van dit ruige gebied kunt krijgen en waar vandaan gegidste wandelingen vertrekken. In het huis vind je ook informatie over de omgeving.

Natuur tot in je tuin:

Trek van de kraanvogels

in het seizoen (van maart tot in de herfst), kan je dagelijks genieten van rode wouwen, die op hun zoektocht naar prooien soms heel laag rondvliegen. Heerlijk om naar te kijken, gewoon vanaf je terras, deze sierlijke, grootste roofvogel van onze omgeving. Tweemaal per jaar is er de trek van de kraanvogels: een ervaring die je niet snel vergeet! Verder heb je kans om vanuit huis vossen te zien en ook wel reeën.

Voor nog meer wild ga je naar de Hoge Venen, waar onder meer wolven en korhoenders leven. 

Onthaast...

Woonkamer Lämmchesgasse 7

en geniet van je omgeving!

Kraanvogels en maan bij Kalterherberg
In de Eifel gaat alles wat gemoedelijker, de meeste mensen hebben er niet zo'n haast. Zo gebeurt het regelmatig dat je bij de dorpssupermarkt even moet wachten, omdat de klant voor je een praatje maakt met de kassière. Niemand maakt zich daar druk om. En dat is best prettig!

Nog wat informatie over je verblijf hier

Wij hebben hard gewerkt om het huis op te knappen en zijn blij met het resultaat. We hopen natuurlijk dat al onze gasten er van een heel fijne vakantie zullen genieten, of ze nu komen voor de bijzondere natuur van de Hoge Venen, de leuke stadjes en dorpen in de omgeving, om lekker te relaxen met een goed boek in de tuin, of om lekker sportief bezig te zijn!

Ons huis is een niet-roken huis. Natuurlijk kan je in de tuin wel roken, maar we vragen je dat binnenshuis niet te doen. Verder willen we ook gasten met allergieën in ons vakantiehuis welkom kunnen heten. Daarom hebben we ervoor gekozen om huisdieren niet toe te laten. Voor hulp- en geleidehonden maken we natuurlijk een uitzondering.

We hopen je binnenkort in ons mooie vakantiehuis te kunnen ontvangen en wensen je alvast een heel fijne vakantie!

Elaine Meuldijk en Rogier Pitlo
Sourbrodt