Informatie over de omgeving en handige links

Wandelen voor alle fitheidsniveaus

 
De omgeving leent zich prima voor wandelingen op alle niveaus. Vanaf het vakantiehuis kunt u over rustige landbouwweggetjes lopen, bijvoorbeeld tot aan het Perlbachtal met zijn wilde narcissen. Maar ook een genoeglijk rondje van één of enkele kilometers kunt u direct vanaf huis doen.
In het huis liggen wandelbeschrijvingen en zijn wandelkaarten, zodat u de bijzondere omgeving gemakkelijk te voet kan gaan verkennen. Van een klein rondje tot dagwandelingen van 30 of meer kilometer, er is voor iedereen een passende uitdaging. Sommige routes in de Hoge Venen leiden u over de bekende vlonderpaden, aangelegd om te voorkomen dat u op de zompige veengrond natte voeten krijgt.
Ook in de Eifel kunt u uitstekend wandelen, in bossen, langs stuwmeren, door dorpjes met de hoge beukenhagen die zo typisch zijn voor de streek en tussen de weilanden, die vaak vol staan met wilde bloemen.

Alle natuurparkcentra in de omgeving organiseren ookgeleide wandelingen rond speciale thema's zoals beversporen, paddestoelen of vogels.

Image
Bloeiende wilde narcissen
Image
Hard werken op de Railbike

Fiets, e-bike, mountainbike of Railbike?

 

Ook fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen hier! Het bekende en geliefde Vennbahn lange afstandsfietspad, dat Aken verbindt met Trois-Vierges in Luxemburg, loopt langs Kalterherberg, op zo'n kilometer vanaf de Lämmchesgasse. Met een maximaal stijgingspercentage van 3% is het ook voor minder getrainde fietsers goed te doen. De route loopt door prachtige en heel verschillende landschappen. Voor degenen die meer uitdaging zoeken zijn er verschillende lussen die vanaf de Vennbahn lopen: rondritten gedeeltelijk over de Vennbahn en gedeeltelijk over verkeersluwe wegen. Er moet dan natuurlijk wel meer geklommen worden! Je bent via de Vennbahn zo in Monschau (wel een steile afdaling naar het diepe dal), waar aantrekkelijke terrasjes wachten...

En voor degenen die een echte uitdaging zoeken, kan er in de wijde omgeving gemountainbiked worden. Fietskaarten en de routes van de Vennbahn lustochten liggen in het huis. 

Tot slot is de Railbike, ook op zo'n kilometer van het vakantehuis, een leuk uitstapje. Je kunt met vier personen op een draisine, die je eerst omhoog naar Sourbrodt moet trappen, om dan wel heel gemakkelijk weer op je vertrekpunt terug te komen!

Image
1e terrasje in Monschau

Please publish modules in offcanvas position.