Informatie over de omgeving en handige links

Wandelen op alle niveaus

De omgeving biedt wandelingen op alle niveaus. Vanaf het vakantiehuis kunt u over rustige landbouwweggetjes lopen, bijvoorbeeld tot aan het Perlenbachtal met zijn beroemde wilde narcissen. Maar ook een rondje van één of enkele kilometers kunt u direct vanaf huis maken.
In het huis liggen wandelbeschrijvingen, zodat u de bijzondere omgeving makkelijk te voet kan gaan verkennen. Van een klein rondje tot wandelingen van 30 of meer kilometer; er is voor iedereen een uitdaging. Sommige routes in de Hoge Venen leiden u over vlonderpaden, aangelegd om te voorkomen dat u op de zompige veengrond natte voeten krijgt, of zelfs wegzakt.
Ook in de Eifel kunt u uitstekend wandelen, in bossen, langs stuwmeren, door dorpjes met de  typische hoge beukenhagen van de streek en tussen de weilanden, vaak vol met wilde bloemen.

De natuurparkcentra in de omgeving organiseren geleide wandelingen rond speciale thema's zoals beversporen, paddenstoelen of vogels.

Zomers veen
Image

Zwoegen op de Railbike

Bloeiende wilde narcissen langs de Holzwarche

Image

Fiets, e-bike, mountainbike of Railbike?

Ook fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen. De Vennbahn, het lange afstandsfietspad van Aken naar Trois-Vierges (Luxemburg), passeert op een kilometer van het huis. Met een maximale stijging van 3% is het ook voor minder getrainde fietsers goed te doen. De route loopt door prachtige, heel verschillende landschappen.
Voor degenen die meer uitdaging zoeken, zijn er verschillende lussen vanaf de Vennbahn. Dat zijn rondritten die deels over de Vennbahn en deels over verkeersluwe wegen gaan. Er moet dan wel geklommen worden!
En voor degenen die nog meer uitdaging zoeken, kan er in de wijde omgeving gemountainbiked worden. 

Tot slot is er de Railbike, ook op zo'n kilometer van het vakantehuis. Deze loopt over de rails van de voormalige Vennbahn. Je kunt met vier personen op een draisine, die je eerst omhoog naar Sourbrodt moet trappen, om daarna wel heel gemakkelijk weer in Kalterherberg terug te komen.

Je bent via de Vennbahn zo in Monschau, waar aantrekkelijke terrasjes wachten...

Image